23 листопада, 2018

Незалежності й свободи вітер вирвався на волю


 
Кожен з нас щоденно робить вибір, що формує наш світогляд, і світ навколо нас: на ігровому майданчику і на роботі, на рівні місцевих співтовариств і в глобальному суспільстві вцілому. Ми маємо можливість досягти більшої поваги до себе й до інших людей завдяки тому, які рішення ми приймаємо і як будуємо наше життя. Керуючись у своїх діях почуттям власної гідності, ми можемо сприяти розвитку позитивних глобальних змін на різних рівнях нашого суспільства.

23 листопада бібліотекар бібліотеки – філії № 5 ім. О. Блока підготувала годину історичної дати  «Незалежності й свободи вітер вирвався на волю» для учнів Олександрійського професійного ліцею.

 Всесвітній День  Гідності  - це є соціальний проект, організований ще у 2006 році принцем Норвегії Хоконом, професорами  Пеккою Хіманеном і Джоном  Хоупом Брейтоном. Наша ж  країна вже вчетверте долучилася до цього глобального руху.

Сьогодні наш захід пройшов під лозунгом: «Гідність у дії». Тому, кожен отримав голуба, як символ миру, де написав  що таке гідності.
Переглянувши відео - сюжети  -  «Всесвітній день гідності» та «Революція Гідності» -  присутні висловили свої думки з даної теми, поділилися історіями як з власного життя,  так і почутих від інших.   Під час заходу  згадали  і про подію про яку в суботу буде зі скорбом і печаллю згадувати уся Україна, це Голодомор 1932-1933 років.  
На завершення ми  вшанували хвилиною мовчання усіх тих, хто віддав своє життя відстоюючи як власну так і національну гідність.