02 листопада, 2018


Європейський союз - напевно найбільш природне сучасне економіко-геополітичне об’єднання на сьогоднішній день, яке представлене більш ніж пів мільярдом її жителів. Це унікальне утворення націлене насамперед на ефективну регіональну інтеграцію. Загальні стандарти і основні цінності, якість і повага до прав людини, єдина, монолітна, але гнучка політика, питання колективної безпеки, роблять єврозону найбільш надійним партнером як для найближчих сусідів, так і для всіх інших країн світу.

Тож, до Дня заснування Європейського союзу бібліотекар  бібліотеки – філії №5 ім. О. Блока провела відео – мандри «Європейський вибір України».
Подорож  розпочалась  власне з історії заснування Євросоюзу.

А потім, учні Олександрійського професійного ліцею здійснили мандрівку за маршрутом:   Відень-Женева-Франція.  Глядачі, на власні очі переконалися, які гарні та дивовижні ці країни з неповторною історією, неймовірними середньовічними замками, затишними провулками, казковою природою та привітними мешканцями.



Приналежність України до Європи є беззаперечною, оскільки географічний центр Європи знаходиться на території нашої держави. Та говорячи про Європу сьогодні кожен українець має на увазі Європейські цінності: демократичний підхід розбудови держави, економічні реформи, що направлені на підвищенні рівня життя населення.

 Тому, присутні також  пригадали, як складалися відносини між Україною і Європейським союзом, та ще раз пересвідчились, що міста нашої Батьківщини, а саме: Київ, Львів, Вінниця, Івано-Франківськ, Одеса, Харків та інші, такі ж фантастичні, красиві, загадкові,  як і країни Європи.


На завершення екскурсії  була проведена міні - вікторина, де за головною пам’яткою країни, треба було вгадати саму країну.

 Отже, в цей День ми бажаємо всім представникам  ЄС стійкості, зростання, економічного і політичного добробуту, яскравих перемог і мирного неба!