18 листопада, 2018

Вчимося бути толерантними



Проблема розвитку духовності, зокрема, толерантного ставлення людини до оточуючих, дуже актуальне в наш час.

Сьогодні поняття «толерантність» має багато визначень: це співробітництво, дух партнерства, відмова від домінування та заподіяння шкоди, терпимість до чужих думок, визнання своєї рівності з іншими, це вміння різних за світоглядом, несхожих один на одного людей жити в мирі і злагоді та зберігати свою індивідуальність.









З нагоди Дня толерантності бібліотекар бібліотеки – філії № 5 ім. О. Блока провела годину роздумів «Вчимося бути толерантними»  для учнів Олександрійського професійного ліцею. 


Метою заходу було  показати певні рівні толерантної поведінки людини, розвити адекватну самооцінку, вміння аналізувати, приймати рішення, бути лояльними та терпимими до думок та вчинків інших людей. 



Підлітки  мали змогу з’ясувати власний рівень толерантності  виконуючи такі вправи,  як: «Комплімент», «Перевтілення», «П’ять добрих слів» та інші.

Молодь  висловила власні думки по даній темі і зробила висновок, що, в першу чергу, потрібно самому навчитись бути терпимим, уважним, любити людей, існувати в злагоді зі своїми батьками, друзями і просто з незнайомими людьми. Всі присутні зрозуміли, що бути толерантним і просто, і складно водночас.