20 жовтня, 2018

Навчання, гостювання і робота за кордоном




Соціологи  МОМ свідчать, що сьогодні дедалі більше українців орієнтуються саме на те, аби виїхати за кордон для тривалого проживання. Тоді як ще кілька років тому більшість планували заробити грошей і повернутися.
Причини в основному полягають в тому, що люди не можуть у своїй країні знайти роботу з гідною оплатою праці, відсутність місця роботи для певних професій тощо.
Тож, 19 жовтня бібліотекар бібліотеки – філії №5 ім. О. Блока переглянула  і обговорила відеоролик «Навчання, гостювання і робота за кордоном» з учнями Олександрійського професійного ліцею.  

 Присутні  з’ясували, який  основний пакет документів, необхідний для виїзду за кордоном. Також , учасники ознайомилися з трудовими та навчальними договорами та їх реквізитами,  а також  обґрунтували основні плюси і мінуси під час гостювання, навчання чи роботи в чужій країні.
Під час зустрічі молодь визначила найбільший мінус для людей, які змушені їхати в іншу країну -  це те, що вони залишають свої сім’ї на довгий час. Трудова міграція має мінуси і плюси як для вимушених мігрантів, так і для країн, які їх приймають.