04 грудня, 2017

Насильство-доля слабких! Будь сильною!

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. 
Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:
25 листопада «Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок»
1 грудня «Всесвітній  день боротьби зі СНІДом»
2 грудня «Міжнародний день боротьби з рабством»
3 грудня «Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями
5 грудня «Міжнародний день волонтера»
6 грудня «Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі»
9 грудня  «Міжнародний день боротьби з корупцією»
10 грудня «Міжнародний день прав людини»
 До цієї кампанії долучилися і бібліотекарі бібліотеки-філії №5 з годиною запитань і відповідей «Насильство – доля слабких! Будь сильною»
На зустріч були запрошені юристи олександрійського місцевого центра з надання безоплатної вторинної правової допомоги: Лунга – Лягуша А. О. та Світановський В. А., лікар – інфекціоніст комунального закладу первинно- санітарної допомоги м. Олександрія Здановська Л. А.  та керівник громадської благодійної організації «Шлях до життя» 
Тримбач А. Л.
На сьогодні питання насильства та ВІЛ-інфекції, посідають головне місце серед проблем сучасного суспільства. Учні Олександрійського професійного ліцею долучилися до обговорення даного питання. 
Під час заходу були розглянути види насильства, ознаки , причини насильства серед різних верств населення. Окрім того, відверто поспілкувалися з фахівцями з приводу можливих наслідків: психологічні, фізичні, моральні, правові.
Молоді люди з’ясували для себе шляхи передачі інфекції,  згадали історію виникнення хвороби ХХІ століття – СНІД. Крім того, дізналися про сучасне лікування яке надається мешканцям нашого міста та про існування ГО «Шлях до життя» та його діяльність.

Спілкування минуло активно  і жваво.  Молоді було цікаво і корисно  про що свідчать одержані роздаткові матеріали у вигляді буклетів.