16 листопада, 2017

Голодомор на Кіровоградщині

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.
        Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки тих трагічних подій Великого Голодомору. А тому варто робити все, щоб їх нащадки, особливо молодь, знали про ті лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.
Для старшокласників гімназії ім. Т. Г. Шевченка бібліотекарі підготували краєзнавчу годину «Голодомор на Кіровоградщині».
        Присутнім було запропоновано переглянути  архівні документи, ілюстровані матеріали та спогади очевидців тієї страшної трагедії та вшанували пам’ять померлих хвилиною мовчання.

      Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам’яті, як одна з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам’ять – це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.