02 листопада, 2017

Торгівля людьми – поруч. Як уникнути?

На сьогодні проблема боротьби з торгівлею людьми стала надзвичайно актуальною для нашої держави. Україна, як і більшість країн Центрально-Східної Європи, вже має досить тривалий сумний досвід втрати значної кількості людей, вивезених з її території за кордон, де вони стають жертвами різноманітних методів та форм експлуатації.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття, недосконалість законодавства та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. Прагнучи кращої долі, люди їдуть за кордон шукати добру роботу. 

Тому,  бібліотекарі бібліотеки - філії № 5 долучилися до дня  боротьби з торгівлею людьми і провели годину відкритих думок «Торгівля людьми – поруч. Як уникнути?» разам із олександрійським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На зустріч завітали начальник  відділу право-просвітництва Світановський Володимир Адамович та головний спеціаліст відділу Лунга -Лягуша Анна Олексіївна.







Гості розповіли про що варто знати, щоб не потрапити до рабовласників. Обговорили причини, форми та ознаки цього явища. Показали небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію «білого рабства». Познайомили з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми.
На останок зустрічі присутнім були запропоновані відео сюжети з даної тематики та розповсюдженні буклети «Безоплатна правова допомога».