21 вересня, 2018

У полом’ї боротьби



  День партизанської слави в Україні, щороку відзначається 22 вересня. Це свято створене, щоб не забувати українських військових, які билися з фашистськими окупантами. Дату свята, до речі, обрано також не випадково. Саме 22 вересня вважається початком підпільно-партизанського руху в Україні.

Тому не дивно, що в цей день на теренах України проходить досить багато різних пам'ятних заходів, де вшановують і віддають данину поваги тим, хто вже помер. Так само, проходить безліч акцій, на підтримку ще живих ветеранів.
Бібліотекарі бібліотеки-філії № 5 ім. О. Блока також долучилися до вшанування пам’яті тих, хто мужньо захищав та захищає кордони своєї рідної землі та підготували годину пам’яті «У полом’ї боротьби».

Бібліотекар Воробйова Н. В. розповіла присутнім про героїв Другої світової війни, про партизанський рух під час війни, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. Учні Олександрійського професійного ліцею вшанували хвилиною мовчання пам'ять тих, хто віддав своє життя за нашу рідну землю.

Це - свято людей сильних духом і з чистою совістю, які не шкодували і не шкодують свої  життя для перемоги над ненависним ворогом, адже «Батьківщину люблять не за те, що вона велика, а за те що вона своя». На завершення зустрічі пролунав «Марш Нової Армії: «Зродились ми великої години.»