06 грудня, 2019

Згадаймо, як це було




Друга Світова війна. Для когось це сторінка у підручнику з історії, хтось знає про війну з комп’ютерних ігор, художніх фільмів чи телевізійних передач.
А бібліотекарі бібліотеки-філії №5  разом з учнями Олександрійського професійного ліцею поринули у історичний екскурс «Згадаймо, як це було», адже 6-го грудня наше місто відзначає 76 річницю з Дня визволення Олександрії від нацистських загарбників. Саме в цей  день було остаточно  вигнано війська нацистської Німеччини та її союзників за межі  тодішнього невеличкого степового містечка.
Пригадуючи історичні факти про жахливі, чорні, як ніч дні окупації  (а їх було 853 доби), ознайомлюючись з документальними свідченнями тих пекельно болючих днів - нестерпних страждань, яких зазнали наші пращури від «розваг» нацистських  загарбників  ставало моторошно. І присутні з острахом розуміли, що справжня війна була жорстокою і не сентиментальною, особливо коли це стосується твоєї маленької Батьківщини.
В ході  пізнавальної  вікторини «Мої славетні земляки», в очах молоді майоріло  почуття гордості за героїчні подвиги та нескореність духу своїх земляків: Г. Нікітенка, М. Олефіренка, Ю. Осмоловського, А. Худякової, О. Шакала та інших, котрі своїм прикладом надихають наступні покоління на патріотичні вчинки.