20 вересня, 2019

Історія України в художньо-історичних образах

            День партизанської слави відзначається у всіх регіонах України, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час Другої світової війни боровся за свободу своєї країни, свого народу не шкодуючи ні сил, ні власного життя.

Тож, бібліотека – філія №5  долучилась до вшанування цього дня підготувавши для студентів олександрійського професійного ліцею день інформації  «Історія України в художньо-історичних образах ». Зустріч розпочалась з привітання присутніх студентів, які зібралися, аби вшанувати героїчний подвиг уславлених партизанів і підпільників Другої світової війни.
 Під час зустрічі, присутні згадали про партизанський рух на території рідного краю під час  Другої світової війни, про підпільні організації на окупованих територіях та про дітей-героїв. Разом пригадали ім’я уславленого героя Іллі Діброви та вшанували хвилиною мовчання усіх полеглих під час найстрашнішої війни ХХ століття.
Студентам були запропоновані твори художньої літератури про підпільну діяльність в роки фашистської окупації  таких відомих письменників, як П. Гандзюба «Партизанський кур’єр», О. Довженко «Незабутнє», П. Загребельний «Європа45», О. Мусієнко «Багряна вежа»,  О. Гончар «Земля гуде» та інших.
Плине час, однак пам’ять про патріотів  у часи Другої світової війни житиме вічно. Тож, зичимо кожному з вас здоров’я, достатку, а головне мирного неба над головою!