24 травня, 2019

Італія – один із островів Європи


«Світ схожий на книгу, і той, хто знає тільки свою країну, пройшов у ній лише першу сторінку»
Фужере де Монброн
З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС. Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомити з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи 24 травня  для учнів  НВО «Олександрійської гімназії  ім. Т.Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школи мистецтв» бібліотекар бібліотеки –флії №5 Н.В. Воробйова підготувала відео – подорож «Італія – один із островів Європи».
 На завершення мандрівки присутні прийняли активну  участь у вікторині «Відкриваємо Європу!", з’ясувавши , що офіційним гаслом Європейського Союзу – «In varietate concordia», адже  європейці єдині у спільній праці на користь миру й добробуту, і що багато різноманітних культур, традицій і мов Європи є позитивним чинником для цього континенту.
  Тож, познайомившись  ближче з Європою, її країнами та народами, життєвими постулатами, молодь олександрійщини дізналась, як наша Україна крокує в Європу  і що Європа можить порадити Україні! Адже,  Україна – це Європа !