16 травня, 2019

Безжально зламані людські долі



У третю неділю травня  Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій. Ця дата встановлена з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних експериментів, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України.

В бібліотеці-філії №5 бібліотекар Н. В. Воробйова  підготувала історичний огляд літератури «Безжально зламані людські долі»,   про громадян, які зазнали політичних репресій. 
 Мільйони людей рішеннями сталінської влади було безпідставно оголошено «ворогами народу», страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах чи на засланні. Репресій зазнали, як правило, найбільш обдаровані, працьовиті і соціально активні громадяни. 

На жаль, в українській історії було багато трагічних сторінок. Але те пекельне полум’я загартувало нашу націю. Ми згадуємо минуле, щоб не допустити подібного в майбутньому. Драматичні події, які пережив український народ, доводять, що насильство і тоталітаризм ніколи не приносили добра. Майбутнє процвітання України можливо побудувати тільки на принципах демократії, верховенства права та рівності перед законом. Тож,  наш обов’язок – пам’ятати, передавати нащадкам правду про минуле.