25 квітня, 2019

І біль, і пам'ять, і тривога

26-го квітня 1986 року відбулась страшна катастрофа в історії людства  -  вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди.


Щоб глибше зрозуміти весь трагізм становища, в яке потрапили мільйони людей, знайти коріння цього всенародного лиха,  для учнів 9-А класу НВО «Олександрійська гімназія ім. Т. Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ст. школа мистецтв» була проведена година милосердя «І біль, і пам'ять, і тривога».


Переглядаючи документальні відео – хроніки: «Чорнобиль. Хроніка подій», «Чорнобильська трагедія», «Перші ліквідатори аварії на ЧАЕС»  учні ознайомилися з 33-х річними подіями  давнини, вшанували пам'ять героїв хвилиною мовчання,  усвідомили масштаби чорнобильської трагедії  та відчули гордість за свій народ, який  ціною власного життя врятував світ.


Також, бібліотекар  бібліотеки – філії № 5 Н. В.  Воробйова  провела з присутніми вікторину «Чорнобиль не має минулого часу» і виявилось, що молодь хвилює дана тема.

 Цікавою була  дискусія «Чорнобиль – це хрест України», де відбулось гаряче обговорення:  
  •          на які сфери життя сучасної людини, найбільше вплинула катастрофа?  
  •          які історичні уроки ця трагедія залишила  майбутнім поколінням?
  •          як цю біду людства використати на користь людству?


Пам'ять про трагедію залишиться незагоєною раною в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.