25 січня, 2019

Запалимо лампадки на спомин про мільйон загиблих






Щороку, 27 січня за рішення ООН, весь світ відзначає Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту, на знак визволення у цей день в 1945 р. в’язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі.

З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту працівники бібліотеки-філії № 5  провели інформаційний відео-перегляд «Запалимо лампадки на спомин про мільйон загиблих»  вшановуючи пам'ять загиблих під час Голокосту.






Бібліотекар у своїй розповіді назвала історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Учні олександрійського професійного ліцею  переглянули документальні фільми «Жертви Голокосту»,  та «Крик чорнозему», де   розповідається про історію життя європейських євреїв не теренах України з моменту заснування містечок і  до жахіть Голокосту.


Наприкінці заходу молодь вшанувала пам’ять всіх невинно розстріляних, задушених у газових камерах, виснажених голодом і примусовою працею. 







Присутні висловили власну думку щодо тих страшних подій, ділилися враженнями від побаченого та глибоко співчували жертвам Голокосту та тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами. На жаль, багато людей нічого не знають про Голокост, який забрав мільйони людських життів. Пам’ять про Голокост необхідна, щоб наступні покоління не стали жертвами, катами чи байдужими спостерігачами і не дозволили історії повторити жахливу трагедію людства – ГЕНОЦИД!