28 січня, 2019








Як сніги покриють землю
Рядном білим,— не забудь
Спом’янути тую славу,
Що лишилась нам з-під Крут.
Триста юних одчайдухів…



Добре кажуть: «Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Куди вітром приб’є – там і залишить своє насіння. Але ж людина не перекотиполе, і, як казав Павло Загребельний: «На порожньому місці роду не заснуєш».  



Саме тому ми повинні знати історію, а історія наша полита кров’ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами. Нехай пам’ять про наших героїв, що загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

28 січня в ЗНЗ №8 завідувач бібліотеки – філії №5 Хабарова В. М. провела  урок-реквієм  «Мала історія…В ній стільки мужності і гіркоти» до Дня пам’яті Героїв Крут, для учнів 9 класу.









Основна мета уроку  виховувати в дітей інтерес, повагу до історичного минулого нашого народу. Учні уважно слухали розповідь бібліотекаря, переглянули документальні відеоролики  «До Дня пам’яті Героїв Крут», активно відповідали на поставленні запитання та вшанували пам'ять хвилиною мовчання.