07 березня, 2018

Іще горить Шевченкова свіча


       Перші березневі дні на нашій землі пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України.  Щороку в  бібліотеці відзначають  день народження Кобзаря. І цього року заздалегідь в  бібліотеці  оформлено книжково-ілюстративну виставку «Розмаїття таланту Т.Г.Шевченка».На якій були представлені книги про життя та творчість видатного Кобзаря.
      Виставку розкривають розділи:
      *       Шляхом великої долі,
      *       Живописних справ майстер,
      *       Світова слава Т. Г. Шевченка.
   Виставка  розрахована на учнів та  студентів для кращого засвоєння навчальної  програми, а також користувачам, яким  цікаві і близькі твори Т. Г. Шевченка . Виставка зацікавила не тільки присутніх учнів, а й багатьох відвідувачів бібліотеки.

         

      З учнями Державного навчального закладу Олександрійського професійного ліцею був проведен  літературно-історичний калейдоскоп «Іще горить Шевченкова свіча»

        Незважаючи на особисті невдачі, вірші Тараса Григоровича завжди  мали особливе звучання. Поезії з "Кобзаря" - це справжні пісні. Мелодичні, співучі, вони одразу знайшли дорогу до серця простих людей. На заході за допомогою комп’ютера, демонструвалися музичні кліпи та пісні на вірші Тараса Григоровича Шевченка у виконання сучасних співаків.
    Але не менш багата і цікава творчість Шевченка - художника. Природа щедро наділила поета великим талантом. Мистецька спадщина Шевченка нараховує близько 1200 робіт.  Окремі роботи Шевченка переглянули присутні під час заходу.
    Творчість Тараса Шевченка  давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко - це не тільки те, що вивчають, а й те, чим живуть, у чому черпають сили і надії.  Учасники заходу  брали активну участь у літературній вікторині «Шевченка читаємо, Шевченка знаємо», знайомились з книгами та періодичними матеріалами .