01 вересня, 2017

Ми будуємо Україну – європейську демократичну країну

             Вересень починається святом знань.  Це  день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного із нас.  Відчуття, які виникають першого вересня, не можливо порівняти ні з якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Перший дзвінок і початок нового навчального року - це свято викладачів та вчителів, студентів та учнів, батьків, наших друзів і в якійсь мірі навіть свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління. Цей день  дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки.  День знань - особливе свято! Завжди яскравий, насичений емоційністю та хвилюючою атмосферою.
       
    Тож у цей день у бібліотеці – філії №5 відбувся  перший  урок – спілкування з учнями ОПЛ «Ми будуємо Україну –  європейську демократичну країну».  Метою уроку було сприяти усвідомленню учнями місця України серед інших країн,особливо Європи.  Сприяти  формуванню нового європейського світогляду молоді, розвивати навички творчого мислення учнів шляхом їхнього включення в полеміку, формувати моральні пріоритети.
    
         На заході була проведена  вікторина, географічне лото, колективна творча робота «Україна моєї мрії» та вправа «Мікрофон», де присутні мали можливість порозмірковувати над питанням «Безвізовий режим для України: «за» і «проти ».         
           Зустріч минула в щирих усмішках та гарному настрої. Молоде покоління підтвердило, що фраза «Я- Українець!» звучить гордо, і зазначило «… ми будемо намагатися покращити долю своєї Батьківщини, і станемо вірними синами рідної землі!..».