15 березня, 2019

Понад все вони любили свій коханий край


 
14 березня в Україні  відзначають День українського добровольця. День добровольця - це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо, за покликом серця у важкий для нашої країни час стали на захист суверенітету і територіальної цілісності.



Тож, бібліотека – філія №5  не залишилась осторонь такої почесної дати і  долучилась до вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, підготували  історичну подію «Понад все вони любили свій коханий край» для учнів ЗНЗ I-II ступенів №8.


На заході мова йшла про історію створення Дня добровольця, про події  Революції Гідності, перших волонтерів, що стали на захист нашої держави - загиблих Героїв Майдану, яких ми називаємо «Небесна сотня».  Згадали  добровольців  уродженців  й жителів Олександрійщини,  що захищають нашу Батьківщину, та хвилиною мовчання вшанували  тих, хто пішов у вічність. Для присутніх були  продемонстровані відеоролики «Герої Олександрійщини», «День українського добровольця», «Доброволець».









Отже, сьогодні більшість добровольців продовжують захищати рідний край від загарбників. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.