06 грудня, 2018

Свято доблесті і мужності


 
Щороку, 6 грудня, в Україні відзначається День Збройних СилУкраїни, а для м. Олександрія – День визволення від фашистських загарбників.

 З нагоди цієї дати для учнів Олександрійського професійного ліцею бібліотекар бібліотеки - філії № 5 Воробйова Н. В. підготувала краєзнавчу годину «Свято доблесті і мужності»

Учні ознайомились з  подвигами бійців, молодших командирів та офіцерів, що захищали нашу землю в роки Другої світової війни. А також були проведені різноманітні конкурси: «Хто швидше», «Легендарні історичні постаті», «Мій рідний край – моя Олександрія», які перевіряли присутніх на спритність, кмітливість і майстерність. А на останок присутні розгадували кросворд.

Недаремно, народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може.

І на сучасному етапі солдати і офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків. Це свято сильної, відкритої, безкорисної і непідкупної дружби, яка проходить перевірку небезпекою і ризиком.   Це свято козацького бойового духу, української звитяги, національного війська нашої держави та усіх українців, які готові захищати честь і славу, свободу і суверенність рідної землі. Адже всі ми,   не лише любимо Вітчизну, а й пишаємося нею, отже,  вважаємо себе зобов’язаними її захищати.