11 лютого, 2020

МедіаIQ «Віртуальне занурення у реальні ризики


11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
Для більшості сучасної молоді  інтернет — цікавий віртуальний світ, який дозволяє дізнатися багато нового, спілкуватися з людьми в різних кінцях світу, ділитися з іншими своїми захопленнями, мандрувати різними куточками нашої планети та багато іншого. Але як відома, навіть у найбільш безпечних місцях  може на нас чатувати  небезпека.
Щоб розібратися ким же  є насправді Internet – «злочинець» чи «невинно засуджений» бібліотекарі в образі детектива Шерлока Холмса та його помічника  доктора Ватсон (Уотсона) запропонували учням Олександрійського професійного ліцею медіаIQ «Віртуальне занурення у реальні ризики».
Вже на порозі бібліотеки запрошені гості були розгублені, адже на дверях була вивішена об’ява: «Розшукується особливо небезпечний злочинець». Йдучи далі залишеними слідами та знаходячи прикмети «злочинця» учні робили гіпотези, хто це може бути? Але найголовніше,  треба було стати суддями та розібратися,  чи дійсно Internet – є ворогом сьогодення чи все ж таки головним помічником.  Вправа «+», «-» дозволила змоделювати реальні ризики, які чекають необережних та неуважних користувачів під час віртуального занурення до  найбільшого винаходу людства ХХ ст.
Щоб перевірити свої знання та навички з медіаграмотності та критичного мислення, а також покращити їх присутнім було запропоновано онлайн-гру «Медіаграмотна місія», яка довела, що  Інтернет може бути корисним засобом для навчання, відпочинку і спілкування з друзями. 
Не очікуваним завданням було  за допомогою міміки  передати свій настрій від власних пригод. 
Ми   дякуємо кожному та кожній, хто брав участь  в нашому імпровізованому детективному шоу, та на власному досвіді довів, що кожен з нас може зробити Інтернет безпечнішим  задля забезпечення найкращого цифрового досвіду!

















11 лютого 2020 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.
Для більшості сучасної молоді  інтернет — цікавий віртуальний світ, який дозволяє дізнатися багато нового, спілкуватися з людьми в різних кінцях світу, ділитися з іншими своїми захопленнями, мандрувати різними куточками нашої планети та багато іншого. Але як відома, навіть у найбільш безпечних місцях  може на нас чатувати  небезпека.
Щоб розібратися ким же  є насправді Internet – «злочинець» чи «невинно засуджений» бібліотекарі в образі детектива Шерлока Холмса та його помічника  доктора Ватсон (Уотсона) запропонували учням Олександрійського професійного ліцею медіаIQ «Віртуальне занурення у реальні ризики».
Вже на порозі бібліотеки запрошені гості були розгублені, адже на дверях була вивішена об’ява: «Розшукується особливо небезпечний злочинець». Йдучи далі залишеними слідами та знаходячи прикмети «злочинця» учні робили гіпотези, хто це може бути? Але найголовніше,  треба було стати суддями та розібратися,  чи дійсно Internet – є ворогом сьогодення чи все ж таки головним помічником.  Вправа «+», «-» дозволила змоделювати реальні ризики, які чекають необережних та неуважних користувачів під час віртуального занурення до  найбільшого винаходу людства ХХ ст.
Щоб перевірити свої знання та навички з медіаграмотності та критичного мислення, а також покращити їх присутнім було запропоновано онлайн-гру «Медіаграмотна місія», яка довела, що  Інтернет може бути корисним засобом для навчання, відпочинку і спілкування з друзями. 
Не очікуваним завданням було  за допомогою міміки  передати свій настрій від власних пригод. 
Ми   дякуємо кожному та кожній, хто брав участь  в нашому імпровізованому детективному шоу, та на власному досвіді довів, що кожен з нас може зробити Інтернет безпечнішим  задля забезпечення найкращого цифрового досвіду!