10 листопада, 2019

День поваги, добра і терпіння



Толерантність - це те, що робить можливим
 досягнення миру і веде від культури війни
до культури миру.
Станіслав Єжи Лєц.

  
 В сучасному світі толерантність розуміють як повагу і визнання рівності, відмову від домінування та насилля, визнання прав інших на свої думки та погляди.  Отже, толерантність має передусім на меті прийняття людей такими, якими  вони є, і взаємодію з ними  на основі згод. Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності було закладено в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність. Діти і молодь - люди майбутнього: у них свій стиль, манери спілкування, своє мислення, вони несуть в життя свої норми. Було б добре, щоб однією з цих норм була толерантність. 
Тож, з нагоди Дня толерантності бібліотекарі бібліотеки-філії № 5 провели інформаційний ланцюжок «День поваги,  добра і терпіння» для учнів НВО «Олександрійська гімназія ім. Т. Г. Шевченка – ЗНЗ І – ІІ ст. – школа мистецтв», метою якого було  показати певні рівні толерантної поведінки людини, розвивати адекватну самооцінку, вміння аналізувати, приймати рішення, вчитися конструктивно виходити з конфліктних ситуацій, бути лояльними та терпимими до думок та вчинків інших людей.
Учасники зустрічі ознайомилися з поняттям «толерантність», висловлювали думки про те, що сьогодні людям заважає бути більш толерантними у ставленні один до одного, визначали риси толерантної особистості та  жваво  виконували  такі вправи: «П’ять добрих слів», «Перетворення», «Асоціативний ряд» та інші.
Отже присутні переконались, що для того, щоб бути толерантною людиною потрібно самореалізовуватись, самовдосконалюватись, виховувати в собі ті якості, що будуть наповнювати наше буття тільки позитивними емоціями і кожною щасливою хвилинкою нашого життя. Бо тільки таким чином можна досягти єдності і взаєморозуміння, зберігаючи при цьому самобутність і унікальність.
Спілкуймось толерантно, нехай кожен з нас пробудить в собі людські почуття щирості і доброти!