17 березня, 2018

Рівність між чоловіком та жінкою:яка вона?





Ми все дедалі частіше чуємо і використовуємо слово "ґендер". Часто думаючи, що це поняття, яке торкається виключно захисту прав жінок. Проте це не так. Гендер – це те, що стосується нас всіх, бо всі ми є людьми, і, як все живе в природі, поділяємося на дві статі.
Досягнення такої рівності, на перший погляд, здається простою та звичайною справою. Достатньо, щоб дівчата та хлопці, жінки та чоловіки з повагою ставилися одні до одних, підтримували одні одних в родині, в школі, на роботі.
«Рівність між чоловіком та жінкою: яка вона?», саме під такою темою відбулася година-пізнання за участю фахівця із соціальної роботи психолога Нємова Вадима Валерійовича, дякуючи за співпрацю директору міського центру соціальних служб для сім’ї та молоді Яценко Сергію Володимировичу.
Чим же ґендер відрізняється від статі? Чому вважається, що поняття "ґендер" є ключовим у поступі будь-якої країни до демократії і щасливого, заможного життя? Як впливає стать на суспільство? І як краще зрозуміти свого опонента, якщо він іншої статі? Саме такі питання цікавили учнів Державного навчального закладу Олександрійського професійного ліцею (гр..К-28, 19 чол.)
Зустріч проходила у вигляді міні-тренінгу, де присутні під наглядом психолога аналізували себе, свій внутрішній світ та оточуючих. Переконались, що чоловіки і жінки мають багато схожих рис характеру, емоцій, уявлень та інших характеристик у культурному аспекті, що визначають соціальну поведінку, але і є відмінності які притаманні лише певній статті.