15 лютого, 2018

Час плине,а пам'ять залишається


        Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.  В пам'ять про полеглих за майбутнє України в бібліотеці
 
 була проведана  година слави «Герої не вмирають. Просто йдуть з Майдану- в небо».

        «Революція Гідності та Свободи: як це було…» учні мали змогу більш детальніше дізнатися про початок Революції та її героїв, також було показано відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення.
              Ведуча нагадала присутнім про героїчні події тих  «чорних» днів листопада 2013 р. – лютого 2014, про початок національної революції. Розповідь супроводжувалась документальними кадрами. Насамкінець усі присутні вшанували пам’ять Небесної Сотні хвилиною мовчання. В кінці заходу ведуча на згадку роздала учням янголів ( які були зроблені з паперу маленькими читачами нашої бібліотеки), як символ пам’яті  тих трагічних подій.
              Ми не маємо права забути, що  Герої Небесної Сотні дали нам можливість жити вільно, будувати нову країну, і ми в неоплатному боргу перед ними. Вони загинули, щоб ми жили. І найменше, що ми можемо зробити – це забезпечення того, щоб їх жертва не була марною та щоб подібне більше ніколи не повторилось.